Hetast i Sverige just nu

Bush och Britney dominerar Kändistoppen

NYHETER

George W Bush har det inte enkelt den senaste veckan. Militärt fiasko i Irak, tortyrskandaler - och nu senast kraschade presidenten med mountainbiken. Och till råga på allt belönas hans hårdaste belackare, Michael Moore, med guldpalmen för sin Bushkritiska film "Fahrenheit 9/11".

Den enda som på allvar hotar George W Bushs topplacering är superstjärnan Britney Spears, som fortsätter att rada upp den ena förstasidesrubriken efter den andra. I veckan som gick lyckades hon att haman på Aftonbladets förstasida hela två gånger - först genom att plocka upp en kvinna på en gayklubb i Danmark, och sedan genom triangeldramat med sin nye älskare - vars flickvän är höggravid. Britneys vecka i Spotlight landade på 17.739 poäng - bara 69 poäng efter presidenten.

Vi kan denna vecka även hälsa en nykomling välkommen på Kändistoppen - och det är fint besök dessutom. Det är ingen mindre än Horace Engdahl, Svenska Akademiens ständige sekreterare, som lyckades plocka åt sig en förstasidesrubrik i Aftonbladet, när han skrev till Bert Karlsson om att få komma på studiebesök till Fame Factory.

Kändistoppen, vecka 21 2004

Göran Fröjdh