”Se dom i ögonen”

Kändisarnas bästa tips om du vill luras

1 av 4 | Foto: BJÖRN ELGSTRAND
Programledaren Robert Aschberg gillar att luras.
NYHETER

Robert Aschberg, är du lättlurad?

- Normalt sett inte men en skicklig mytoman har lurat mig flera gånger.

Vad är ditt bästa lur?

- Jag lurar mig själv varje dag. Som prylbög lurar man sig själv dagligen att man behöver en massa saker.

Vad är ditt bästa tips för att luras?

- Vid all desinformation gäller att delar av informationen ska vara korrekt. Då går det att gömma ljuget, eller luret, i den korrekta informationen. Det vet alla politiker och makthavare.

Vad tycker du om Göran Perssons lur med Rosengrens bröllopsmeny?

- Det var förmodligen det roligaste Göran Persson någonsin gjort. Det visar att han åtminstone försöker vara rolig. Det blir ingen humorklassiker men det var i alla fall ett försök.

---

Mi Ridell, är du lättlurad?

-Ja, jag tillhör de naivas skara som är lättlurade. Jag tycker det är något härligt i det, att inte vara misstänksamt eller cynisk efter alla år i Stockholm. Jag är fortfarande en lantlolla från Karlskrona

Vad är ditt bästa lur?

- Mitt bästa lur är hela tv-serien Oumi. Att kunna lura någon att jag blonda svenska flicka är japan. Jag trodde det var fler som skulle avslöja mig men det var bara två av 50 som sett att det var jag.

Vad är ditt bästa tips för att luras?

- Titta dom i ögonen. Och tänk på att kroppspråket ofta avslöjar om någon ljuger, folk tar sig på näsan och öronen och sånt. Så - låt bli att göra det och flacka inte med blicken utan försök se övertygande ut. Fast egentligen tycker jag inte att man ska luras. Jag uppskattar inte aprilskämt och sånt.

Vad tycker du om Göran Perssons lur med Rosengrens bröllopsmeny?

- Det bevisar väl att han har lite humor i alla fall, gubben. Så länge ingen tar skada är det helt ok, så länge det är så oförargligt. Tycker han att det är kul så kan väl få hålla på.

---

Olle Palmlöf, är du lättlurad?

- Ja.

Vad är ditt bästa lur?

- Härom dagen så gick jag precis utanför en Herz biluthyrning. Och det gick tre personer i Hertz-käder där. Jag gick fram och frågade om de möjligen visste var Hertz låg. De fattade inte att jag skojade och det tyckte jag var rätt kul.

Vad är ditt bästa tips för att luras?

- Man måste lura sig själv först, att man tror på att det man ska luras med är sant, annars kan man genomskådas.

folk inte tycker det.

Vad tycker du om Göran Perssons lur med Rosengrens bröllopsmeny?

- Det tycker jag låter kul.

---

Magnus Larsson, skojfrisk tennisstjärna - är du lättlurad?

- Nja, blåögd kanske. Men jag har gått på en del minor. Mitt pass har försvunnit några gånger när jag ska åka hem från Australien och det har varit lite trixigt ibland, men det är smällar man får ta.

Vad är ditt bästa lur?

- Bästa och bästa.. men det mest omskrivna är nog hälsenan. (Magnus påstod att han slitit av hälsenan inför Davis Cup. Avslöjade sedan att det var ett aprilskämt.)

- Men en bra en var när jag och Carl-Axel Hageskog (fd Davis Cup förbundskapten) lurade chefen för sportradion i Kronoberg för något år sedan att jag fått anbud från ett fotbollslag i Växjö. Jag var skadad och skulle göra comeback där och sa att jag tränade mycket inlägg och så. Han blåste upp det till kvart i fem-nyheterna och det gick i radion hela kvällen sen. Men vi är kompisar igen nu.

Vad är ditt bästa tips för att luras?

- Man måste löpa linan ut. Man får bestämma sig för att göra det och sedan göra det. Hålla färgen och ta ett bakslag om så är. Man får lita på sig själv att det är kul även om folk inte tycker det.

Vad tycker du om Göran Perssons lur med Rosengrens bröllopsmeny?

- Om det bara var er journalister han lurade så var det helt godkänt. Det tycker jag var kul.

Är du lättlurad? Vi ställde frågan till några kändisar - och fick deras bästa lurtricks. - Se dom i ögonen, säger skådespelerskan Mi Ridell, som spelat Oumi, japansk tv-kvinna och lurat dussintals kändisar.

Caroline Olsson

ARTIKELN HANDLAR OM