Över 500 döda i översvämning i Västindien

NYHETER

Fond Verettes

Siffrorna över antalet döda efter de svåra översvämningarna på den västindiska ön Hispaniola fortsätter att stiga. På tisdagen rapporterades att över 500 människor mist livet.

Många människor drunknade när floder som fyllts på av våldsamma skyfall svämmade över och flera tusen blev hemlösa, rapporterar myndigheterna i Dominikanska republiken och Haiti, de två länder som delar på ön.

Den haitiska staden Fond Verettes, med cirka 40 000 invånare, drabbades hårt. Flodvågen drog fram över gator och drog med sig byggnader eller begravde dem under tonvis av sten och grus. Minst 158 människor dog, enligt lokala myndigheter.

Totalt har ovädret krävt minst 358 dödsoffer runt om i Haiti, rapporterade myndigheterna enligt AFP.

Kanadensiska och amerikanska soldater flög färskvatten och andra förnödenheter till de nödställda i den värst drabbade delen av Haiti, sade en talesman för de USA-ledda fredsstyrkan som finns i Haiti.

I Dominikanska republiken hade runt 135 döda rapporterats i staden Jimani, vid gränsen mot Haiti. Över 200 människor saknades i området. Ovädret krävde tio människoliv på andra håll i landet.

TT-Reuters