Stor brand i studenthem i Linköping

4 skadade förda till sjukhus

1 av 2 | Foto: göran billesson
Storbrand utbröt i ett studenthem i Linköping på torsdagsmorgonen.
NYHETER

En stor brand utbröt på torsdagsmorgonen i ett studenthem i Linköping.

Branden ska ha börjat på andra våningen och sedan spridit sig till tredje våningen och till vinden och taket.

Fyra skadade personer har förts till sjukhus, uppger Willeam Ring som är vakthavande befäl vid Linköpingspolisen.

50 boende är evakuerade.

Branden har övergått i en vindsbrand som räddningstjänsten nu har kontroll över.

– Men fortfarande håller vi på med brandsläckning, säger ställföreträdande räddningschef Bo Karlsson till TT vid niotiden.

Ytterligare 20 personer har förts till sjukhus för lättare rökskador och universitetet och sjukhuset har krisgrupper på plats. Som en säkerhetsåtgärd har 162 boende i huset fått åka till sjukhus för att registrera sig.

Larmet om branden kom enligt polisen in klockan 7.20 på torsdagsmorgonen. Fortfarande råder osäkerhet om huruvida alla som fanns inne i studenthemmet har kommit ut. Rökdykare har ännu inte kunnat gå in på tredje våningen på grund av för hög temperatur och för att taket rasat in.

Studentbostadshuset ingår i kvarteret Flamman som ligger i centrala Linköping och tillhör det kommunala bostadsbolaget Studentbostäder i Linköping. I hela kvarteret bor 260 personer varav 30 bor i det hus där det brinner, uppger Mats Fransson som är informationschef vid det kommunala bostadsbolaget.

Larmet kom straxt efter sju på morgonen..

Räddningstjänsten har evakuerat 50 boende och bussar har transporterats till brandplatsen för att studenterna ska kunna gå in och värma sig i dem.

Brandmän har gjort en första genomsökning av huset och inte funnit någon ytterligare människa.

– Vi kommer att söka fler gånger men det är högst otroligt att någon fortfarande finns kvar därinne, säger Räddningtjänstens informatör på plats till aftonbladet.se.

Ett grannhus utrymdes också eftersom det funnits risk för att branden sprider sig.

Två studentrum är helt utbrända i en studentkorridor på andra våningen i byggnaden, skriver Östgöta Correspondentens nätupplaga.

Simone Söderhjelm, TT