Killarna får verkligen sitt

30 sekunder om: Hög testosteronhalt

NYHETER

Det snackas om att det är mycket pollen i luften just nu, men allvarligt talat - har ingen annan än jag märkt att testosteronhalten i Sverige måste ha nått rekordnivåer? Det är ju värsta mansdominansen på länge i nöjesutbudet.

Till att börja med byts allt väsentligt på tv ut mot sport. Först var det Hockey-VM och snart blir det Fotbolls-EM, Sommar-OS och World Cup i hockey. Och jo, jag vet att en del tjejer också gillar sport, men jag hävdar ändå att det är för männen som det verkligen går i brallan under sådana evenemang (bildligt talat).

På biograferna är det också rena rama orgien i våta pojkdrömmar. Först kom "Van Helsing" och "Troja" och nu "Day after tomorrow". Och ja, tjejer gillar också maffiga krigs- och katastroffilmer, men återigen är det grabbarna som verkligen får sitt lystmäte.

Det verkar som om man har två alternativ just nu. Antingen odlar man en lång och hårig balle, eller så ger man tv:n fingret och ägnar sig åt väsentligare saker tills ordningen är återställd. Som att dricka öl på uteserveringarna. De som inte har en storbildsskärm ute, vill säga.

Karolina Fjällborg