34-åring åtalad för brutal våldtäkt

Överföll ung kvinna i Täby

NYHETER

Den 34-årige man som erkänt den brutala våldtäkten i Täby i april åtalades på fredagen vid Stockholms tingsrätt misstänkt för grov våldtäkt och försök till grov våldtäkt.

Enligt åtalet attackerade han tidigt på morgonen den 3 april en 19-årig kvinna på Ytterbyvägen i Täby norr om Stockholm. Hon var på väg hem när 34-åringen förföljde kvinnan och överföll henne.

Han tog strupgrepp om kvinnans hals, slet henne i håret och gav henne flera knytnävsslag i ansiktet. Med kraft drog han ned kvinnan till marken, släpade in henne i ett skogsområde och våldtog henne flera gånger. Under övergreppet, som pågick i tre timmar, satt han på kvinnan och höll strypgrepp om hennes hals.

Ringde väninna

I ett tidigt skede av överfallet lyckades kvinnan trycka på återringningsknappen på sin mobiltelefon. Samtalet gick till en väninna som inte fullt ut uppfattade hennes situation.

Väninnan ringde ändå till polisens ledningscentral i Stockholm men larmet vidarebefordrades dock aldrig till Roslagspolisen som hade flera bilar i området.

Ledningscentralens agerande utreds av åklagare som ska undersöka om polisen begått något fel.

34-åringen greps i påskas i samband med att han försökte våldta en kvinna i en lekpark i Farsta i södra Stockholm. Några boende såg överfallet och ringde polisen.

Liknande fall

Mannen blev intressant för Roslagspolisen som utredde våldtäkten i Täby eftersom de båda överfallen var mycket lika.

34-åringen nekade först till överfallet i Täby men erkände så småningom. Han hävdar emellertid att övergreppet inte var så grovt och våldsamt som åklagaren beskriver det i åtalet.

TIDIGARE ARTIKLAR:

Kjell Rynhag/TT