Mamma fann tre barn halshuggna

Unga släktingar gripna för morden i familjens lägenhet

NYHETER

Två 9-åriga syskon och en 10-årig pojke hittades i natt brutalt mördade i sitt hem i Baltimore.

Mördaren hade skurit av pojkens huvud och försökt göra detsamma med de två syskonen.

– Det är blod i hela min lägenhet. De har mördat hela min familj, larmade en panikslagen kvinna.

I kväll meddelade polisen att två släktingar, 17 och 22 år, till barnen gripits misstänkta för morden.

Foto: AP
Chockerande syn mötte polisena som kom till mordplatsen i Baltimore. De tre döda barnen hittades i rummen intill varandra.

När larmet kom natten till fredag, svensk tid, stod det omedelbart klart att en tragedi inträffat. En skräckslagen kvinna sa att tre barn mördats.

Tidningen Baltimore Sun rapporterar att brottsplatsen chockade de mest erfarna utredare. Och nyhetsbyrån AP rapporterar att den förste polisen på plats tvingades lämna över arbetet till sina kollegor.

Låg livlösa

I ett av rummen i lägenheten i det lugna bostadsområdet hittades en 10-årig pojke halshuggen. Och i rummet intill låg hans två 9-åriga kusiner – en pojke och en flicka – vars huvuden delvis huggits av.

Polisen uppger att två mammor och deras barn delar lägenheten. Och det var när en av dem kom hem från arbetet, som hon hittade barnet.

Fyndet chockade mamman så svårt att att de var tvungna att ta en granne till hjälp för att ringa 911.

– Det är blod i hela min lägenhet. De har mördat hela min familj, översatte grannen.

Pekades ut av kvinnorna

Kort efter larmet kunde polisen gripa en man ett par kvarter från lägenheten. Mannen hade pekats ut av de två kvinnorna och Baltimore Sun uppger att han ska ha legat i någon slags fejd med barnens släktingar.

Men polisen antydde tidigt att det kunde finnas fler misstänkta. Och man kan snabbt ha nått ett genombrott i utredningen.

Vid en presskonferens meddelade Baltimores polischef och borgmästare berätta att det i själva verketg handlade om två misstänkta – Adan Espinosa Canela, 17, och Policarpio Espinosa, 22, gripits misstänkta för mordet.

– De greps och togs in till våra mordutredare för förhör. Vi har tillräckligt med inledande uppgifter för att de skulle kunna anhållas, säger polischefen Kenneth Blackwell till Fox News.

Männen är kusiner och uppges vara släkt med barnen.

”Brutalt och tragiskt”

Stadens borgmästare Martin O'Malley säger till tidningen att det handlar om ett ”brutalt, tragiskt och ofattbart mord på tre små barn.”

Grannar beskriver de tre barnen som oskiljaktiga. De lekte i området och hade frågat grannarna om numret till en populär restaurang för barn.

– Det var söta barn. När du såg en av dem så var alla tre där. De verkade stå varandra väldigt nära. Det är helt förkrossande, säger Theresa Hopson, 58.

Prästen Dennis Klemas, som kallats in för att stödja de två mammorna, säger till Baltimore Sun:

– Familjen är helt i chock.

Mattias Lundell