- Han kunde döda mig när han ville

Nu åtalas mannen som försökte våldta Jenny, 24

NYHETER

Jennys skador är ännu inte läkta efter våldtäktsförsöket, hennes högra öga är blodfyllt och svullet. Och hon känner sig ledsen:

- Det är skitjobbigt.

I går kom åtalet mot 34-åringen som också våldtagit en 19-årig flicka i Täby.

Foto: OLOF ELFVERSON
"Hör jag ett ljud bakom mig blir jag fortfarande fruktansvärt rädd." Det säger Jenny som blev utsatt för ett våldtäktsförsök i Farsta i april.

Jenny, 24, överfölls i Farsta den 11 april, en söndagsmorgon vid halvtretiden.

- Först kände jag hur någon bakifrån tog om min kropp och trodde att det var någon jag kände. När han la handen över min mun, så jag inte kunde andas, blev jag fruktansvärt rädd, chockad och paralyserad.

- Jag kände att han var så stark, riktigt stor och bred ...

Sen började han slå, gav hon ifrån sig det minsta lilla ljud sa han "håll käften" och slog flera knytnävsslag mot ansiktet.

Ångest och panik

Mannen släpade henne i håret uppför en brant till en lekplats han tog struptag och satte handen för hennes mun så hon höll på att kvävas:

- Jag fick dödsångest och enorm panik, jag kände att han lätt kunde döda mig när han ville, säger Jenny.

Han drog in henne i en lekstuga och drog av henne långbyxor och trosor, men hann aldrig röra henne när han blev avbruten av fyra killar.

Ahmed hade från sin balkong sett överfallet, han ringde sina kompisar och de gick ut för att hjälpa kvinnan.

- Det var för hennes skull, man kan inte bara se på, säger Ahmed. Killen var mycket aggressiv, men vi höll fast honom tills polisen kom.

Mannen har erkänt

Tack vare den insatsen har även våldtäkten mot en 19-årig flicka i Täby klarats upp.

Den 3 april överföll mannen en flickan i ett skogsparti. Mannen tvingade till sig flera samlag, han tog struptag på henne, slog henne med knytnävarna i ansiktet och drog henne i håret.

34-åringen har erkänt.

Polisen kom inte

Överfallet har blivit mycket uppmärksammat inte bara på grund av mannens hänsynslöshet utan också för att flickan lyckades larma polisen - som inte kom.

Många har upprörts av att polisen nonchalerade larmet. Trots att det fanns flera lediga polispatruller i närheten så dröjde det flera timmar innan polisen kom till platsen.

Polisens handlande utreds:

- Utredningen är inte klar, säger Rolf Dahlgren, internutredare hos polisen.

Ulla-Lene Österholm