Schenkenberg - blott och bart

Slänger kläderna i nya Playboy

NYHETER

Victoria Silvstedt har fått oväntad konkurrens.

Svenske supermodellen Marcus Schenkenberg viker nu ut sig i Playboy.

Foto: Pontus Höök
PASS PÅ, VICTORIA Nu slänger svenske supermodellen Marcus Schenkenberg kläderna i nya Playboy. Victoria Silvstedt har också medverkat i tidningen - som Årets lekkamrat.

Han visar upp sina världsberömda magrutor i ett modereportage för badkläder i juninumret.

- Från början var det tänkt att jag skulle göra plåtningen med George Clooneys flickvän. Men hon ställde in i sista minuten. Jag vet inte varför, men kanske blev Clooney svartsjuk, säger Marcus Schenkenberg.

I stället flög tidningen in två andra tjejer till modefotograferingen på Saint Barts och han är nöjd med resultatet, precis som Playboy.

- Marcus är absolut en av världens vackraste män. Vi hoppas få jobba med honom igen, säger tidningens taleskvinnan Melissa Gorski.

Svenska flickor är världsberömda för sin skönhet. Men på senare tid är det mest snygga svenska killar som fått uppmärksamhet utomlands.

Svenska killar heta

New York-borna kunde i vintras se en halvnaken Fredrik Ljungberg göra reklam för Calvin Kleins kalsonger på en gigantisk stortavla på Times Square. Det blev en sådan succé att det nu ryktas om att kalsongjätten vill förlänga fotbollsproffsets kontrakt.

En annan svensk snygging är skådespelaren Andreas Wilson som i mars spelade in en reklamfilm för mode- och parfymföretaget Dior.

- Det är kul att fler svenska killar börjar synas i reklamsammanhang, säger Marcus Schenkenberg.

- Det är roligt att få använda en svensk kille som omväxling till alla svenska tjejer som varit med i tidningen, säger Melissa Gorski.

Medan de två tjejerna bär minimala och nästan genomskinliga bikini och baddräkter har Marcus på sig rejäla surfarshorts.

Och han har inga planer på att ta av sig dem.

- Jag skulle aldrig vika ut mig, säger Marcus Schenkenberg.

Robert Andersson