Stulen trisslott var miljonvinst

15-åring snattade lotten - nu kan han kamma noll

1 av 3
Stoppade Snattaren Butiksföreståndaren Patrik Nygren såg när 15-åringen snattade en trisslott på Ica i Bjästa. Lotten visade sig vara en miljonvinst. Nu återstår att reda ut vem vinsten egentligen tillhör.Foto : HÅKAN NORDSTRÖM
NYHETER

En 15-årig pojke snattade en trisslott i en butik och skrapade fram en miljonvinst.

Men butiksföreståndaren kände igen

honom och hämtade tillbaka lotten.

Nu vill Svenska Spel ha vinsten.

I Icabutiken i Bjästa söder om Örnsköldsvik försvann en trisslott i förra veckan, men föreståndaren Patrik Nygren var snabbt snattaren på spåren.

- Det här en sådan liten ort där alla känner alla. Vissa saker kan man lukta sig till.

Men han hade nog inte räknat med att nosa upp en miljonvinst.

Skrapa i rutan

Lotten visade tre treklöver som betyder att vinnaren får skrapa en till lott i TV 4:s morgonsoffa. Där är lägsta vinsten 10 000 kronor i månaden i 10 år och den högsta 25 000 kronor i månaden i 25 år.

Den 15-årige pojken är ledsen och bedrövad över vad som har hänt. Och Patrik Nygren tycker att situationen känns konstig.

- För mig finns det två alternativ. Det bästa hade varit om någon av våra stamkunder vunnit lotten. Nu kan det antingen bli så att affären får vinsten och i så fall delar vi ut den till ungdomarna i föreningslivet här i Bjästa. Det andra alternativet är att Svenska Spel tar tillbaka lotten, säger han.

Läggs i en hög

- Visst är det en fin tanke att ge pengarna till föreningslivet, men lotten stals och har aldrig tillhört butiken. Vinsten kommer att läggas i en jackpotthög som alla vinnare sedan har chans på, säger Svenska Spels informationschef Cleas Tellman.

Karin Östman