17 döda i amerikansk flygräd i Irak

Flera av offren uppges vara barn

NYHETER

Minst sjutton personer dödades när amerikanska stridsflyg bombade ett bostadhus i Falluja sent på onsdagskvällen.

Amerikansk militär uppger att byggnaden var ett känt tillhåll för USA-fientliga sunnimuslimer.

– Bland de döda kan det vara två eller tre barn, det svårt att säga för kropparna är slitna i stycken, sade en läkare på platsen till AFP.

Enligt vittnen träffade attacken ett bostadshus i området Jebel. På platsen kämpade boende som undkommit bomberna med att dra fram skadade och döda i det som kvarstod av huset – många kroppar var slitna i stycken.

Enligt en läkare hade nio döda människor förts till ett sjukhus i närheten. Ytterligare åtta människor ska ha hittats döda efter det, uppger AP:s reporter i Falluja.

I ett uttalande från amerikansk militär var huset ett tillhåll för anhängare till Abu Musab al-Zarqawi. Byggnaden som stått under sträng bevakning ska ha använts som mötesplats för de USA-fientliga styrkorna. Byggnaden ska, enligt talesmannen, ha bombats efter att en man avrättats av al-Zarqawi-anhängarna tidigare på dagen.

al-Zarqawi-anhängare sägs vara ansvariga för flera dödliga attacker över Irak. Mest uppmärksammat var halshuggningen av den amerikanske affärsmannen Nicholas Berg och den sydkoreanske översättaren Kim Sun-il.

Per Mattsson