Kristna i USA rasar mot den svenska homopolitiken

NYHETER

NEW YORK

Domen mot den svenska pastorn Åke Green får kristna

i USA att rasa.

I dag hålls en demonstration mot "sodomit-landet" Sverige utanför konsulatet i New York.

Foto: PONTUS HÖÖK
Får kritik Den extrema kyrkans reklamblad utser Olle Wästberg till fikus-hallick. "Jag tycker att vi ska vara stolta för att bli utpekade som ett land som går hårt åt dem som ger sig på homosexuella", säger han.

Den lilla extremistkyrkan Westboro Baptist Church i Topeka, Kansas, utnämner Sverige till "de fördömda sodomiternas land".

Anledningen är fängelsedomen mot Åke Green, den öländske pastorn som ansågs ha gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp när han predikade mot homosexualitet.

Håller demonstration

I dag hålls en demonstration utanför det svenska konsulatet på Dag Hammarskjold Plaza i New York. Dessutom utses Olle Wästberg, generalkonsuln som nyligen flyttade hem till Sverige efter fem år på posten, till "fag pimp" -

fikus-hallick" - i reklambladet.

- Det värsta är att jag håller med dem i sakfrågan, det vill säga att pingstpastorn borde få säga sina otroliga dumheter från sin prediksstol utan att åka i finkan, säger liberalen Wästberg.

- Men som representant för Sverige tycker jag att vi ska vara stolta för att bli utpekade som ett land som går hårt åt dem som ger sig på homosexuella.

- Och "fag pimp", det är väl nästan något för visitkortet?

Fredrik Virtanen