Kerry i knapp ledning

NYHETER

Washington

En färsk opinionsundersökning som publicerades på torsdagen visar att den demokratiske presidentutmanaren John Kerry leder knappt före den republikanske motståndaren George W Bush.

Enligt undersökning, genomförd av American Research group med 1 014 tillfrågade, har John Kerry stöd bland 48 procent och George W Bush 46 procent.

Med den oberoende kandidaten Ralph Nader inkluderad i valet den 2 november är stödet för Kerry 46 procent mot 45 procent för Bush.

Undersökningen visar också att allt fler amerikaner ogillar Bushs politik, 48 procent är emot den och 45 procent för. En majoritet är också motståndare till hans ekonomiska politik, 51 procent jämfört med 43 procent som är för den.

Men Kerrys försprång bland de oberoende väljarna har minskat med fem procentenheter. 49 procent av dem säger att de är redo att rösta på demokraterna medan 44 procent väljer republikanerna.

Med hänsyn tagen till felmarginalen bekräftar undersökningen att Kerry och Bush fortfarande ligger sida vid sida i valkampanjen.

För en månad sedan gav undersökningsinstitutet Kerry en ledning med 49 procent, Bush fick 46 procent.

TT-AFP