Folkmassa jagar misstänkta terrorister

13 av gisslantagarna uppges vara på flykt

NYHETER

13 terrorister har lyckats fly från skolan.

Nu har vanliga medborgare beväpnat sig och deltar i jakten.

– Jag såg hur en påstådd gerilla drabbades av en uppretad folkmobb som började slå på honom, säger Ekots Maria Persson-Löfgren.

Kaos råder i Beslan efter fritagningen av gisslan.

De ryska specialstyrkorna spanar efter 13 terrorister som har lyckats fly från skolan, uppgav Nordossetiens inrikesdepartement för Itar-Tass.

Tv-kanalen NTV rapporterade att flera rebeller i civila kläder lyckades slinka undan och gömma sig i Beslans stadsbebyggelse.

Enligt Sky News rörde sig terroristerna mot stadens järnvägsstation och spred sig efter hand över staden. Andra medier rapporterade att terroristerna gömde sig i ett hus, som senare stormades av soldater.

Polisen söker efter kvinnliga terrorister, förmodligen med bälten fyllda med sprängämnen.

De lyckades få flera barn med sig, enligt Rysslands nödsituationsminister Sergej Sjojgu.

– Två kvinnor flydde från skolan, förmodligen självmordsbombare. De har vita kläder på sig, sade en talesman för nordossetiska inrikesdepartementet.

Medborgare deltar i jakten

Gisslantagarna jagas nu av soldater och polisen upprättade vägspärrar för att skära av terroristernas reträtt, uppger Interfax.

Lynchstämning råder bland stadens befolkning.

Enligt journalisten Andrej Soldatov har vanliga medborgare börjat delta i striderna.

– De har jaktgevär och annat, sade han till radiostationen Moskvas eko på telefon från Beslan.

En av gisslantagarna attackerades av civilbefolkningen när han flydde ut ur skolan. Det är oklart om mannen överlevde misshandeln.

En annan person som invånarna antog vara en terrorist slets enligt TT ur händerna på säkerhetsstyrkorna och sköts, uppger nyhetsbyrån Ria. Det är oklart om mannen verkligen var en av gisslantagarna.

Militären försöker nu hålla den uppretade folkmassan borta från det område där man misstänker att terroristerna finns, rapporterar Sky News.

Tidigare artiklar:

Anders Thoresson, Anna-Maria Carnhede