Fick blackout - mejade ner fem

Kvinnan minns inget av sin vansinnesfärd

NYHETER

Bilresan hem från jobbet slutade i en vansinnesfärd på trottoaren.

Fem personer mejades ner mitt i centrala Uppsala.

En av dem, en 20-årig kvinna, fick livshotande skador.

Den 48-åriga kvinnan körde hem från jobbet längs Vaksalagatan strax före klockan 22 i går kväll. Vid Botvidsgatan påbörjade hon en vansinnesfärd som hon efteråt inte har något minne av.

Livshotande skador

- Först kolliderade hon med en cyklist och i nästa korsning med en bil, innan hon fortsatte upp på gångvägen utanför Kvarnen. Där mejade hon ned fyra personer som skadades, säger Christer Nordström, polisens presstalesman i Uppsala.

Totalt skadades fem kvinnor mellan 19 och 28 år av den framrusande bilen. En av dem fick livshotande skadador och opererades i går kväll på Akademiska sjukhuset.

På lördagsmorgonen uppgavs hennes tillstånd fortfarande vara livshotande, men stabilt.

Kvar vid Vaksala torg låg flera sönderkörda cyklar, nedmejade vägskyltar och skor längs olyckssträckan.

Enligt vittnen gick bilen i 50-70 kilometer i timmen, innan färden slutade mot en husvägg i hörnet Salagatan/Vaksalagatan.

Fel på bilen

Polisen trodde i går att olyckan var orsakad av ett sjukdomstillstånd hos föraren eller ett tekniskt fel på bilen. Det fanns ingen misstanke om att kvinnan skulle kört onykter eller påverkad.

En granne berättar om förödelsen:

- Vi hörde världens pådrag med massor av polisbilar och gick ut. Där låg det skadade människor och cyklar och en bil som var helt krossad.

Föraren hade inga fysiska skador efter händelsen, men mådde mycket dåligt när hon insåg vad hon hade orsakat.

Ann Hagman, Anna-Maria Carnhede