”De sköt mot våra ryggar”

NYHETER

– Jag hörde ljudet av kulorna nära. En av flickorna som sprang nära mig sårades.

Inför världspressen vittnade igår barnen i gisslan om en närmast obegriplig grymhet från terroristerna.

– Ni måste gå tillbaka in. Mitt barn är kvar därinne, sa en kvinnlig gisslan när hon bars ut på bår.

Okänd kvinna

– Jag frågade en av rebellerna hur de kunde försätta våra barn i sådan fara. Han sa att ingen frågade honom när hans egna barn dödades.

Zalina Dzandarova, 27

– Att andas var så svårt, även efter att fönstren krossats. Det sköts hela tiden. De yngre barnen var verkligen rädda men uppträdde okej. De bad ofta om att få gå på toaletten. Rebellerna tog dit dem i grupper. Om de grät, så sköt rebellerna i luften. Det var cirka sex rebeller inne i gymnastiksalen åt gången.

Kvinnlig lärare

– Min treåriga dotter ville dricka så jag fick tillåtelse att gå till toaletten. I hallen frågade en av rebellerna om jag ville lämna byggnaden med de andra som fick gå. Jag sa att jag hade två barn till där inne och frågade om jag fick hämta dem också. Terroristerna sa nej. Jag gick tillbaka till gymnastiksalen och min äldsta dotter sa: "Mamma, gå med dem". Så jag tog min 3-åring och gick ut.

Frigiven kvinna

– De sköt på oss. Jag tror att några av mina kompisar träffades. Själv tänkte jag bara på min mamma och sprang och sprang.

Katya, 14

– De sköt mot våra ryggar medan vi sprang ut ur skolan. Inte i luften utan mot våra ryggar. Jag hörde ljudet av kulorna nära. En av flickorna som sprang nära mig sårades.

Pojke, 14 år

– Jag kan berätta hur allt började i dag. En bomb hade tejpats fast på väggen och den föll plötsligt och exploderade. Sedan såg vi ett hål i väggen och sprang rakt ut genom det.

Okänd flicka

En pojke beskrev hur han slungades ut genom ett fönster efter explosionen:

– Många, många döda. Många döda barn.

– Golvet är täckt av kroppar. Taket finns inte längre. Det föll ner på barnen.

Alan Karajev, frivillig

i röjningsarbetet

Fler artiklar:

Citat från Daily Mail , Daily Express och The Sun