Unik tv-kamera stulen i fräck kupp

NYHETER

Det ligger pengar där under bilen, sade kvinnan till teknikern som just lastat in en tv-kamera värd över en miljon kronor i bagageutrymmet.

När han tittade efter försvann tv-kameran bort i Stockholmsnatten.

Sveriges Television hade just avslutat inspelningen av en ny show med ståuppkomikerna i programmet Stockholm live på hotell Rival vid Mariatorget på Södermalm.

För att en kameraman skulle kunna röra sig fritt i den publikfyllda lokalen hade SVT hyrt in en typ av trådlös länkkamera som bara finns i två exemplar i Sverige.

Det var när en servicetekniker från det bolag som äger kameran, strax efter klockan 21 på måndagen höll på att baxa ned utrustningen i en bil som tjuvarna skapade sig ett obevakat ögonblick, berättar tv-programmets projektledare AndersG Carlsson.

– Det var klassiskt, de snodde uppmärksamheten från killen som höll på att packa in grejerna. En kvinna kom fram och sade: Det ligger pengar där under bilen, är det dina?

– Han böjde sig ned för att titta. Samtidigt är det någon som tar kameran ut bagageluckan och slänger in den i en annan bil som sticker i väg.

Enligt AndersG Carlsson lär det vara hart när omöjligt för tjuvarna att avyttra den dyra specialkameran.

I ett av programmen nyligen driver ni med brottslingar. Tror du att det kan ha med stölden att göra?

– Jag har inte sett den kopplingen. Det ligger i humorns karaktär att vi driver med allt, ingen går fri. Men någon undre världens hämnd tror jag inte på, svarar AndersG Carlsson.

Polisen spanade ett tag efter en bil med tre personer i. Vid midnatt hade man inga spår efter tjuvarna.

Lars Pedersen/TT