13 döda i attack mot Gaza i natt

NYHETER

NEW YORK

I natt kom Israels blodiga hämnd.

Minst 13 palestinier dödades och uppemot 40 skadades vid en attack mot östra delen av Gaza City.

Israeliska källor säger att attacken var riktad mot ett Hamas-träningsläger vid en fotbollsplan i stadsdelen Shajaiyeh i Gaza City.

Foto: reuters
BLODIG HÄMND Israel hämnades i natt attacken mot Beersheba i förra tisdagen. Man slog till mot ett Hamas-träningsläger Gaza City. 13 personer dog och över 40 personer skadades.

Resultatet blev en ohygglig scen där blodiga kroppsdelar var spridda över hela fotbollsplanen, rapporterar BBC.

Spridda kroppsdelar

Invånare bekräftar att området använts av militanta grupper, men Hamas-källor förnekar det och säger att det var ett ”sommarläger”.

– Detta blodiga brott är en ny våg av aggression mot vårt folk och våra söner, säger Hamas-talesmannen Mushir al-Masri till AP.

Israel har tidigare lovat att hämnas attacken mot Beersheba i södra Israel förra tisdagen, då minst 16 israeler dödades i den första självmordsattacken i den judiska staten på närmare sex månader.

Kritiskt läge

Tillståndet uppgavs i natt vara allvarligt för fyra av de mellan 25 och 40 skadade i Gaza City. Det exakta antalet civila som skadades eller dog var oklart.

Utanför Shifa-sjukhuset i Gaza City i morse samlades Hamas-medlemmar. Många av dem hade blodiga kläder efter att ha burit sårade kamrater. De skrek:

– Hämnd, hämnd, hämnd.

Fredrik Virtanen

ARTIKELN HANDLAR OM