Marcellas mördare fick 14 års fängelse

22-åring tog 15-åriga flickan som gisslan i Malmö

NYHETER
Foto: privat
Marcella togs som gisslan i Malmö i våras och mördades.

Den 22-årige man som stack ihjäl sin 15-åriga före detta flickvän under ett gisslandrama i Malmö i våras dömdes på onsdagen till 14 års fängelse för mord, misshandel och olaga frihetsberövande.

Han fälldes också för våldtäkt på flickan under det fyra timmar långa dramat.

Under rättegången yrkade vice chefsåklagare Bo Birgersson att 22-åringen skulle dömas till livstids fängelse.

22-åringen själv har medgett att han utdelade det dödsbringande knivsticket men hävdar att det var en ren olyckshändelse. Då polisen till slut påbörjade en inbrytning i den lägenhet där 15-åringen hölls fången skulle han, med kniven i vänstra handen, och flickan ha råkat att rusa mot varandra.

Kniven gick in i hjärtat och punkterade ena lungan.

Enligt åklagaren var det i själva verket knivskärningen som fick polisen att starta inbrytningen. Poliser utanför ytterdörren hörde ett gällt, plågat skrik från flickan.

Det enda 22-åringen erkänt är olaga frihetsberövande.

:Mannen dömdes att betala sammanlagt 240000 kronor i skadestånd, varav 160000 kronor till flickans fader, moder och syster och ytterligare närmare 50000 kronor för kostnader i samband med begravningen av offret.

Andra som fick skadestånd var två kvinnor som 2003 utsattes för ett knivrån i Malmö vid vilket 22-åringen var den ena av två gärningsmän.

Två nämndemän i tingsrätten hade velat döma honom till livstids fängelse i stället för de 14 år som majoriteten av tingsrätten förespråkade.

TT