Tito Beltran dömd för grannbråket

Världstenoren får betala böter

NYHETER

Världstenoren Tito Beltran utsatte sin granne för fara.

Efter ett bråk körde han med den 35-årige mannen på sin motorhuv.

Det slår tingsrätten fast i en dom i dag.

Bakom onsdagens dom ligger ett bråk mellan Tito Beltran och en av hans grannar i Kungsbacka en sommarkväll för drygt två år sedan. Den kände tenoren har i förhör berättat att han var ute och letade efter några tjuvar som härjat i bostadsområdet.

Tingsrätten slår i dag fast att Tito Beltran körde fort i området och att hans grannar hade rätt att försöka tala honom tillrätta. Det är i detta läge bråk ska ha uppstått.

"Kraftigt provocerad"

Enligt domen blev Beltran ”kraftigt provocerad” när den 35-årige mannen ställde sig i vägen för hans bil. En ordväxling ska ha uppstått – och båda ha felat.

Åklagaren hävdade att Beltran medvetet försökte köra på sin granne. Rätten menar dock att 35-åringen – som han själv sagt – snarast ”ramlade upp på huven” och att Tito Beltran inte försökt köra över någon.

I domen heter det dock att Tito Beltran utsatt sin granne ”för fara för – åtminstone – svår kroppsskada.” Han döms därför för framkallande av fara för annan.

Tito Beltran ska, enligt tingsrätten, betala 120 dagsböter om 150 kronor. Han ska dessutom betala 11 000 i skadestånd till 35-åringen och närmare 20 000 i rättegångskostnader.

Mattias Lundell