Hund sköt husse i självförsvar

Avlivning av valpar gick snett – vårdas på sjukhus med skottskada i handen

NYHETER

Jerry Allen Bradford, 37, kunde inte hitta ett hem till sina sju valpar.

Han började skjuta dem en efter en.

Men en av valparna satte stopp – och sköt sin ägare i handen.

Det blir inte alltid som man tänkt. Floridabon Jerry Allen Bradford blev aldrig av med sina valpar. I stället vårdas han nu på sjukhus – och misstänks av polisen för djurplågeri.

På torsdagen rapporterar den lokala sheriffen i Escambia i Pensacola om det minst sagt annorlunda fallet. Enligt poliserna skulle Bradford skjuta sina sju valpar – alla blandras på schäfer – med en revolver, kaliber .38.

Sköt ägaren i handen

Han har själv berättat att han skulle döda de tre månader gamla valparna, eftersom han inte blev av med dem. Och han hade skjutit tre av dem när det gick fel.

Bradford höll en valp i vardera arm och skulle skjuta den ena i huvudet. Då sprattlade den andra till, trampade mot avtryckaren – och sköt sin ägare i handen.

Ska adopteras bort

Polisen Ted Roy säger till AP att Bradford nu vårdas på sjukhus med en skottskada i handleden. Polisen anklagar honom dessutom för djurplågeri och har beslagtagit revolvern och ett gevär ur hans hem.

I ett grunt hål i marken bakom Bradfords hus hittade polisen tre av valparna döda. Enligt Ted Roy verkar de fyra andra valparna må bra och har nu lämnats över till djurskyddsmyndigheterna. Tanken är att de ska adopteras bort.

Mattias Lundell