Tonåringar blåste sexsökande på 127 000

NYHETER

De unga männen låtsades vara tonårsflickor. Genom att sexflirta på nätet lurade de andra män på pengar.

En handikappad man betalade 127 296 kronor.

- Jag kände mig så ensam. Jag ville gärna ha en flickvän, har han berättat.

Foto: JOACHIM LUNDGREN
Ungdomarna hittade sina offer på chattsidor på internet.

De tre tonåringarna - en är 17 år, två är 19 år - kommer från en norrländsk stad. De hittade sina offer runtom i landet via chattsidor på internet.

Bedragarna utgav sig för att vara unga flickor som sökte kontakt med män. De sa att de hette Malin, Linnea, Anna, någon gång kallade de sig för "Sexy". För att locka männen att tro på deras historier skickade de bilder de slumpvis hittat av unga flickor på nätet.

De flesta av offren lurades på någon tusenlapp, pengar som de sa sig behöva för att kunna resa och hälsa på. Men en man från Sydsverige drabbades hårdare än de andra.

Tonårspojkarna märkte att han var lättare än de andra att lura.

Ett lätt offer

Han var ett lätt offer. Mannen sitter i rullstol och har en hjärnskada efter en olycka. I dag, sedan bedrägeriet mot honom avslöjats, har han fått en god man som tar hand om hans ekonomi.

Under ett par månader lyckades "Anna" få mannen att betala ut 64 300 kronor till egna bankkonton. "Malin" fick 53 996 och"Sexy" 9 000 kronor.

För en bild av "Sexy" tvingades mannen betala 3 500 kronor. "Anna" bad att få låna 20 000 kronor till en egen dator - och fick pengarna. Till "Malin" betalade mannen ut 19 000 kronor som skulle gå till en bröstoperation.

Sammanlagt lurade de tre männen av mannen 127 296 kronor.

I förrgår mötte de sitt offer i tingsrätten. Tonåringarna erkände och på åklagarens begäran bad de om ursäkt. De har lovat att betala tillbaka till samtliga sex de lurat.

Petter Ovander