Tre omkom i helikopterkrasch

Nedslagsplatsen norr om Angered svårtillgänglig

Foto: Roger Lundsten / SCANPIX
Tre personer omkom i en helikopterolycka utanför Göteborg på lördagen. Polisen hade på kvällen inte identifierat offren och olycksorsaken var fortfarande okänd.
NYHETER

Tre personer omkom i eftermiddag i en helikopterkrasch i Västergötland.

Vraket ligger i svårtillgänglig miljö och räddningstjänsten tog sig med bandvagn till nedslagsplatsen.

Privatflygningen slutade i tragedi. Enligt de första beskeden från platsen var helikoptern totalt demolerad och ingen av de tre ombord hade en chans att överleva.

Fotvandrare nära olycksplatsen, strax nordost om Orremossen utanför Angered, hörde helikoptern komma flygande. Strax därefter hörde de en explosion – och slog larm.

Ambulanshelikopter lokaliserade vraket

Terrängen är sank och mycket otillgänglig. En ambulanshelikopter skickades upp och lyckades lokalisera vraket.

– Den ligger i 10 centimeters vatten, säger flygräddningen.

Helikoptern var av allt att döma ute på en nöjesflygning. Under dagen har flera personer varit ute med den och man har kommunicerat med ett kontrolltorn i Säve.

Dimma i området

Under den sista turen lät allt normalt när kontrollen talade med helikoptern. Något larm skickades heller aldrig och haveriundersökning måste genomföras för att få en förklaring till vad som gick fel.

Väderförhållandena var dock problematiska med dimma i området. I eftermiddag fick räddningstjänsten ta sig fram till vraket med hjälp av helikopter och bandvagnar.

De ska se så att ingen explosionsrisk föreligger och ta hand om helikopterkroppen. Polis har kallats in för att ta hand om de omkomna.

Senare på kvällen väntades personal från Haverikommissionen anlända till olycksplatsen.

Mattias Lundell