Dränkte kvinna i avföring - åtalas

NYHETER

Nu åtalas bajamaja-mannen.

En 26-årig kvinna dränktes i avföring när han välte toaletten hon satt på.

- Innehållet i toaletten forsade över mig och jag kunde inte ta mig ut, säger hon i förhören.

Anders Boström, 53, stoppade mannens framfart på stadsfesten Sailet i Karlskrona den 31 juli.

- Jag såg när han välte den första bajamajan. När ytterligare en toalett började gunga sprang jag dit och fick tag i armen på honom. Går man på toaletten ska man fan i mig få vara i fred.

I går väcktes åtal mot den 27-åriga Karlskronabon för ofredande. Kvinnan kräver 15 000 kronor i skadestånd och 6 100 i ersättning för kläder och mobiltelefon som hon tvingades slänga efter händelsen.

Erkänner och ångrar sig

27-åringen erkänner och är villig att betala.

- Jag ångrar mig något fruktansvärt och vet inte varför det hände. Det var ett rackartyg som blev helt fel, säger han till Aftonbladet.

Offret kommer från Emmaboda. Hon vill inte tala om det inträffade och uppger i polisförhör att händelsen har orsakat henne stort psykiskt lidande.

Toaletten slungades framåt just när hon var klar. Den landade på den låsta dörren och hon blev instängd. Hon slog benen och knäna och blev liggande på mage i latrinsörjan. Först när personer på utsidan reste upp bajamajan kunde hon ta sig ut.

"Det är en skymf"

- Jag tycker att Karlskrona kommun som anordnade evenemanget borde ha kontrollerat att bajamajorna var ordentligt fastsatta, så att de inte kunde välta. Det som hände ska inte kunna hända, skriver hon i ett skadeståndskrav till kommunen.

Svaret blev tvärt avslag - plus ett presentkort på en seglats under arrangemanget Sail Karlskrona 2005.

- Det är en skymf. Kommunen borde ta sitt ansvar, säger Anders Boström.

Ann Hagman