Drogades på krog och våldtogs

44-årig kvinna vaknade på hotellrum i Stockholm – visste inte var hon var

NYHETER

En 44-årig kvinna vaknade i eftermiddag på ett hotellrum i centrala Stockholm.

Hon misstänks ha blivit drogad, förd till rummet och våldtagen.

Strax efter grep polisen en misstänkt i anslutning till hotellet.

Den 44-åriga kvinnan hade ingen aning om var hon befann sig när hon vaknade på hotellet på Kungsholmen i centrala Stockholm. Och hon tvingades ta hjälp för att nå polisen.

Kvinnan saknade alla sina tillhörigheter och hade en minneslucka som varade flera timmar tillbaka i tiden.

Den första patrullen på plats tog hand om kvinnan och förde henne till sjukhus. I förhören berättade hon att hon kan ha utsatts för en våldtäkt.

Misstänkt för våldtäkt och stöld

I anslutning till hotellet hittades en 30-årig man. Polisen riktade omedelbart misstankar mot mannen och han greps misstänkt för våldtäkt och stöld.

Inget tyder på att det finns någon relation mellan mannen och kvinnan. Kvinnan har heller ingen vetskap om hur det hela gått till.

Hon besökte dock, enligt TT, flera krogar under natten och mycket tyder på att hon drogats på något av de ställena. Polisen tar uppgiften på stort allvar och försöker nu hjälpa 44-åringen att minnas vad som hänt.

Tillhörigheter vid kafé

– Hon har inget minne och ingen vetskap om var hon är när hon vaknar. Men det finns saker som tyder på att hon blivit drogad, säger polisen.

En viktig uppgift för polisen är att kvinnans tillhörigheter hittades vid ett kafé på Drottninggatan i Stockholm. Inget tyder på att det var där hon drogades, i stället kan hennes saker ha dumpats längs vägen till hotellet.

Släpptes efter förhör

Den 30-årige mannen förhördes under fredagskvällen och släpptes vid 23-tiden efter beslut av åklagare. Misstankarna mot honom kvarstår dock.

– Utredningen fortsätter förutsättningslöst. Det handlar bland annat om att arbeta vidare med teknisk bevisning, säger Torgny Wallström, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen till TT.

Mattias Lundell