Jackson ångrar uppgörelser

”Jag borde ha processat om falska anklagelser om övergrepp mot barn”

NYHETER

Santa Maria

Världsstjärnan Michael Jackson sade i en domstol på fredagen att han tidigare har försökt "köpa sig ro" genom att betala föräldrarna i två fall där han anklagats för övergrepp mot barn. Han ångrar nu att han inte bemötte anklagelserna i domstol.

Foto: AP
Michael Jackson på väg in till fredagens domstolsförhandling.  I det nu aktuella fallet anklagas världsartisten för att ha bjudit en tonårspojke på alkohol och för att ha utnyttjat honom sexuellt.

På fredagen var det på nytt dags för popikonen att framträda i rätten i en av många förberedande förhandlingar i fallet där han anklagas för övergrepp mot en tonårspojke. Den här gången ställdes han för första gången öga mot öga med pojkens mor.

I en paus i förhandlingarna läste Jacksons advokat Tom Mesereau upp ett långt uttalande där artisten utmålades som ett offer för en girig musikindustri, som pressat honom att göra upp i det tysta med dem som anklagat honom för övergrepp, i syfte att undvika dålig publicitet.

Ångrar uppgörelser

"För många år sedan betalade han pengar i stället för att processa om två falska anklagelser om att han hade skadat barn. . .Mr Jackson ångrar nu de här uppgörelserna, läste advokaten.

Han tillade att Michael Jackson alltid har nekat till anklagelserna och fortsatte:

"Mr Jackson hade hoppats att kunna köpa sig ro. Han borde ha bestridit anklagelserna in i det sista och skaffat sig upprättelse".

Medier har tidigare rapporterat att artisten betalat flera miljoner för uppgörelser efter anklagelser om övergrepp 1990 och 1993.

I det nu aktuella fallet anklagas Michael Jackson för att ha bjudit en tonårspojke på alkohol och för att ha utnyttjat honom sexuellt. Han anklagas också för att ha konspirerat för att tysta pojkens familj genom att i praktiken hålla den fången på sin ranch i Kalifornien.

Datum för huvudförhandlingar är utsatt till 31 januari.

Omgiven av familjen

På fredagen kom Jackson, omgiven av sin mor och fem av sina berömda syskon, till domstolen för att höra sin advokat grilla pojkens mor under två och en halv timme. Syftet var att avgöra vilka bevis som kan åberopas i huvudförhandlingen.

En nyckelfråga var om kvinnan kände till att en privatdetektiv som gjorde en videointervju med henne arbetade för en av Jacksons tidigare advokater. Om kvinnan visste att mannen arbetade för Jacksons försvar var det fel av polisen att vid en razzia beslagta banden med intervjun och därmed kan de inte åberopas vid rättegången, anser förvaret.

Kvinnan förnekade bestämt att hon kände till kopplingen mellan privatdetektiven och Jacksons försvarare, trots att hon på banden två gånger blir upplyst om det.

TT-Reuters

ARTIKELN HANDLAR OM