Kvinna drogad och våldtagen

Vaknade upp på hotell - 30-åring gripen

1 av 2 | Foto: PETER KJELLERÅS
MINNS INGET EFTER NATTKLUBBEN Den 44-åriga kvinnan minns att hon besökte nattklubbben Kharma på Stureplan. Därefter är allting svart.
NYHETER

En 44-årig kvinna vaknade i går på ett hotellrum i centrala Stockholm.

Hon misstänks under natten ha blivit drogad på Stureplan, förd till rummet och våldtagen.

I hotellrummet greps en 30-årig misstänkt.

Den 44-åriga kvinnan hade ingen aning om var hon befann sig när hon vid lunchtid i går vaknade på hotell Amaranten på Kungsholmen. Hon tvingades ringa till hotellets reception. Och frågade:

- Var är jag?

När hon fick svaret bad hon personalen att ringa polisen. Kvinnan var mycket chockad, saknade alla sina tillhörigheter, hade en minneslucka som varade flera timmar tillbaka i tiden - och misstänkte att hon utsatts för en våldtäkt.

Polisen tog hand om kvinnan och förde henne till sjukhus. Samtidigt hittades en 30-årig man på rummet.

Släpptes efter förhör

Han greps och misstänks nu för våldtäkt och stöld.

Sent i går kväll förhördes mannen, men släpptes senare. Misstankarna kvarstår dock.

Ärendet omfattas av sträng sekretess.

Mannen är inte tidigare känd av polisen och har inte dömts för något brott.

Inget tyder på att 30-åringen och kvinnan har någon tidigare relation. Hon vet inte vem han är och har i förhören berättat att hon inte minns hur hon kan ha drogats.

Kvinnan besökte under natten till fredagen flera krogar vid Stureplan. Hon minns bland annat att hon varit på nattklubben Kharma, men senare ska allt ha blivit svart.

Polisen försöker nu hjälpa kvinnan att minnas vad som hänt. Man utgår från att hon drogats och förts bort från Stureplan.

- Hon har inget minne och ingen vetskap om var hon är när hon vaknar. Men det finns saker som tyder på att hon blivit drogad, säger polisen.

Sakerna dumpade

Nu kartläggs hennes rörelser under natten. I går eftermiddag fick polisen in en viktig uppgift:

En kock på restaurang Rydbergs på Drottninggatan ringde kvinnan och berättade att man hittat hennes saker - dumpade på en innegård.

Kvinnan har inget minne av att ha varit på Drottninggatan. I stället misstänker polisen att hon förts förbi platsen på väg från Stureplan till hotellet på Kungsholmen. Läkare undersökte i går kvinnan och dokumenterade hennes skador, dessutom ska en rättskemisk undersökning genomföras för att se om och i så fall hur kvinnan drogats.

Niklas Bodell, Mattias Lundell