Paret Beckham i utpressningsdrama

Dator med säkerhets-
arrangemang kring familjen stals

NYHETER

Två män har gripits, misstänkta för att ha stulit en dator som innehöll säkerhetsinformation om den brittiska lagkaptenen David Beckham.

På hårddisken fanns uppgifter om familjens säkerhetsarrangemang hemma och utomlands.

En dröm för varje kidnappare - och mardröm för familjen Beckham.

David och Victoria Beckham blev bestulna på en dator som innehöll värdefull information om paret.

Datorn lämnades in till tidningen The Sun som lämnade över den till polisen. Hårddisken visade sig innehålla planeringen för säkerheten kring familjen Beckham. Bland annat kartor över Beckhams hus, även kallat "Beckingham Palace", med detaljerade beskrivningar av placering av säkerhetskameror och larm.

Informationen kunde blivit förödande för David, Victoria och sönerna Brooklyn och Romeo.

Datorn stals från den firma som ansvarar för den upptrappade säkerheten kring familjen. Chefen för firman kontaktade polisen efter att de blivit utsatta för utpressning.

– Informationen är vår ägodel och den är konfidentiell. Nu använder de den för att utpressa oss, säger Peter Consterdine till The Sun.

Enorm säkerhet

Hårddisken lämnades sedan in till tidningen.

En talesman för polisen i South Yorkshire bekräftade att två män gripits.

– De har gripits i samband med misstankarna om stöld och utpressning med koppling till en egendom, sade talesmannen.

Paret Beckham har en enorm säkerhetsapparat bakom sig. Av den stulna informationen framgick att familjen har tagit DNA-tester som kan användas vid en eventuell kidnappning. Paret har även uppmanats att ta särskilda körlektioner för att kunna hantera säkerhetshot på vägarna.

Livvakter på skola

Hårddisken innehöll även kontaktinformation med privatnummer till personer som ska kontaktas vid en eventuell krissituation. Uppgifter fanns även om skottsäkra bilar och livvakter på Brooklyns skola.

Efter ett kidnappningsförsök på Victoria och barnen har familjen installerat ett "säkerhetsrum" på sitt gods i Herefordshire.

Tove Wennergren