Två poliser skadade vid biljakt

NYHETER

Borås

Två polismän skadades i samband med en biljakt i Borås på onsdagskvällen. Polisbilen gick av vägen och började brinna. Poliser i en radiobil kom till platsen och kunde dra ut de båda polismännen ur deras brinnande bil.

- Jag vet ännu inte riktigt hur det har gått till, men polismännen har fått lättare skador och avförts till Borås sjukhus, sade Lennart Stenquist, vakthavande befäl i Borås, till TT.

Han berättar dock att poliserna i den civila polisbilen strax innan börjat förföljandet av en bil som inte ville stanna på uppmaning.

- Sedan hörde vi bara att den bilen och polisbilen hade kört ned i diket och att polisbilen började brinna. Poliser i en mötande radiobil vände och kunde släpa ut poliserna ur deras bil. Busarna i den andra bilen sprang till skogs, berättade Lennart Stenquist.

Olyckan hände på riksväg 41 strax söder om Borås i riktning mot Marks kommun.

Den inträffade, enligt Stenquist, efter bara några minuters biljakt.

När den förföljda bilen körde i diket och blev obrukbar lämnade de två männen den och sprang in i den omgivande skogen. Tre av polisens hundpatruller skickades dit men ännu vid midnatt hade polisen inga spår efter dem.

De skadade poliserna röntgades bland annat under onsdagskvällen på sjukhuset. Boråspolisen valde därför att vänta till torsdagen med att höra med dem vad som hänt.

TT