Kajsa Ingemarsson, aktuell med "Små citroner gula"

NYHETER
Foto: TOMMY MARDELL
Kajsa Ingemarsson upptäckte att det var "fruktansvärt roligt" att skriva. Nu kommer hennes tredje roman.

Vad handlar den om?

- En ung kvinna som flyttat från en småstad till Stockholm. Hon tycker att hon lever ett bra liv med ett roligt jobb, en pojkvän som hon älskar, en bästis som alltid ställer upp och en trygg familj i bakgrunden. Men när tillvaron börjar rasa runt henne tvingas hon till flera smärtsamma omvärderingar innan hon hittar nya vägar att gå vidare på. Boken vill förmedla ett hopp: det går att förändra sitt liv, det finns en ljusning vid horisonten.

Varför har du börjat skriva böcker?

- Under lång tid frilansade jag för radio och tv, och till slut tyckte jag att jag glömt bort vad jag själv ville. Då bestämde jag mig för att skriva en roman, mest som ett sätt att utveckla mig själv. Och det var så fruktansvärt roligt att jag har flyttat upp det på prioriteringslistan. Jag har blivit snål med mig själv, jag har inte råd att göra rutinsaker längre.

Vad tycker du om bokmässan i Göteborg?

- Det är häftigt att samla alla författare på ett ställe. Oj, där går Kerstin Ekman! Och där sitter Fredrik Lindström. Plötsligt finns de där, alla man bara läst och sett på bild. Nackdelarna är att ljudnivån är väldigt hög och på eftermiddagen tar syret slut.

Ingalill Mosander

ARTIKELN HANDLAR OM