”Jag har blivit mer jordnära”

NYHETER
Foto: Foto: KAI REHN

De två första åren känns som ett hål bara. De är förlorade. Det tog två år för mig att komma tillbaks till livet. Jag ägnade mig bara åt rehabilitering och bearbetning, fick terapi och mediciner. Jag kunde varken jobba eller studera, men det var ju nödvändigt för att överhuvudtaget kunna må bra igen.

I dag lever jag ett normalt liv och jobbar med dementa inom vården. Vi var 21 stycken i bibelgruppen som reste och vi förlorade 13 kamrater och två ledare. Ibland kommer det tillbaka. Jag kan fundera på vad som hade hänt om jag hade gjort det eller det - och hur nära det var att jag inte klarade mig.

Jag lever mer i nuet - och tar ingenting för självklart längre. Det värsta kan ju hända. Jag har en större ödmjukhet inför livet - jag har insett hur skört det är. Jag är fortfarande troende, men det händer ibland att jag ifrågasätter lite. Jag har blivit lite mer jordnära. Ett par år efteråt tog jag flyget till Tallinn. Det var en speciell känsla. Det var många minnen som kom tillbaka, vi hade enormt fina upplevelser där, och det gick bättre än jag trodde att åka tillbaka.