Ny seger för Victoria mot tysk tidning

NYHETER

De tyska veckotidningsläsare som tror att kronprinsessan Victoria planerar sitt ”sagobröllop” tas snart ur den villfarelsen.

I alla fall om de läser nästa nummer av Woche der Frau. Där finns på förstasidan det svenska kungahusets senaste dementiseger mot den tyska skvallerpressen.

Foto: MATTIAS CARLSSON

Veckotidningen har i en förlikning med den svenska tronföljerskan lovat att då ha sanningen främst.

Det skedde i måndags, en dag innan det skulle blivit rättegång i tyska Frankenthal. Utgivaren Klambt-Verlag kom överens med advokat Matthias Prinz om att väl synligt backa från sina uppgifter i somras. Då skrev Woche der Frau att Victoria var överlycklig med sin Daniel och ställde i rubriken frågan: ”Går hennes dröm om ett sagobröllop nu i uppfyllelse?”

Citeras

I nästa vecka kommer Victoria själv till tals och ska enligt nyhetsbyrån DPA på förstasidan citeras med satsen ”Jag har för närvarande inga bröllopsplaner”.

Dessutom ska förlaget trycka tillägget ”Prinsessan har rätt”.

Advokat Prinz företräder i sådana här affärer en stor del av Europas toppadel, bland andra prinsessan Caroline av Hannover (tidigare Monaco). För knappt ett år sedan tvingade han samma förlag plus ett par andra skvallertidningsutgivare till liknande förlikningar för det svenska kungahusets räkning.

Tidigare artiklar

TT