Erina, 16, förlamad - av svält

Föräldrarna kidnappade sina anorexisjuka döttrar

1 av 2 | Foto: STEFAN PUCHNER/SCANPIX
VÄGDE BARA 21 KILO Erina Lorenz, 16, tvångshämtades och fördes till sjukhus. Hon föll i koma och i flera veckor kämpade hon för sitt liv. Hon överlevde men är nu förlamad från halsen och nedåt.
NYHETER

BERLIN

De lät sina tre döttrar halvt svälta ihjäl.

Nu riskerar föräldrarna flera års fängelse.

Redan för fyra år sedan slog myndigheterna i Ellwangen larm.

De tre tonårsflickorna Evelyn, Eyka och Erina Lorenz var undernärda och onaturligt smala. Flickorna hämtades med tvång och lades in på tre olika sjukhus.

Läkare slog larm

På julafton kidnappade föräldrarna sina döttrar. De var efterlysta i hela Tyskland. Efter fem veckor gav de sig till känna och alla anklagelser mot dem drogs tillbaka.

I november i fjol slog familjens läkare larm på nytt.

Erina, 16, vägde bara 21 kilo. Hon tvångshämtades och fördes till sjukhus. Där föll hon i koma och läkarna kämpade för hennes liv i flera veckor. Hon överlevde men är nu förlamad.

"Ska jag slå dem?"

I rätten vägrar föräldrarna Anna, 55, och Hans-Peter Lorenz, 59, förklara sig. Men inför journalister har Hans-Peter sagt:

- Kan nån säga mig hur man kan få en 15-åring att göra nåt hon inte själv vill? Ska jag binda fast mina döttrar och slå dem för att tvinga dem att äta?

Erina sa i rättegången:

- Det är inget fel på mina föräldrar. Det fanns alltid tillräckligt med mat hemma. Vi kunde själva ha gått till läkare om vi hade behövt det, men jag är paniskt rädd för sjukhus.

Föräldrarna har fråntagits vården av henne, men Erina säger att hon vill hem så fort som möjligt.

Asbjörn Svarstad

ARTIKELN HANDLAR OM