”Jag tycker att jag har blivit klokare”

Per-Arne upplevde många timmar av skräck

NYHETER
Foto: TOMAS MAGNUSSON
SNART TILLBAKA Det dröjde inte länge förrän PA Persson var tillbaka på färjorna över Östersjön. ”Jävligt dumt mot familjen, men jag måste visa för mig själv att jag inte var knäckt.”

Jag hade kört många gånger på Estland, visste var flytvästar och livbåtar fanns. Men det höll på att sluta illa: först för att jag måste hitta mina sockor, sedan för att jag blev trampad på händerna och föll tillbaka in i hytten och skadade höften.

Väl ute på däck höll jag mig vid fören, båten stod med aktern på botten och jag väntade på att hon skulle sjunka så att jag inte hade så långt till ytan. En stor våg slog mig i havet, jag simmade till en tom flotte och kämpade sedan som ett djur för att få upp drivankaret så att det inte det skulle fastna i Estonias skrov när hon försvann i djupet.

När höften var läkt fortsatte jag resandet över Östersjön. Jävligt dumt mot familjen, men jag måste visa för mig själv att jag inte var knäckt. Men sedan 1995 kör jag bara på Norge, jag har gått ner i arbetstid. Och jag åker aldrig mer de värsta attraktionerna på Liseberg.

De långa timmarna av skräck på havet lärde mig att familjen betyder så mycket att ingenting kan rättfärdiga att jag utsätter mig för onödig fara. Jag tycker att jag har blivit klokare och förståndigare.

Tidigare: