Man med samurajsvärd högg ner fyra i kyrka

"Kroppsdelar låg överallt"

Foto: EPA
en hämndaktion Polisen undersöker platsen där den 25-årige mannen dödade en kvinna och skadade tre personer allvarligt. Enligt Stuttgartpolisen kan dådet vara en hämnd.
NYHETER

KIEL

Kyrkan badade i blod.

Överallt låg avhuggna kroppsdelar utspridda.

En kvinna dödades - tre skadades allvarligt - när den 25-årige mannen högg vilt med sitt samurajsvärd.

65 personer, hälften var barn, hade i går eftermiddag samlats till gudstjänst i en metodistkyrka i Stuttgart i Tyskland.

Strax före klockan fyra bröt helvetet löst.

Hade pistol och svärd

- Det låg avslitna kroppsdelar överallt i kyrkan, säger polisens taleskvinna Julia Christiani.

25-åringen stormade in i kyrkan beväpnad med en pistol och ett samurajsvärd. Mannen, som är av tamilskt ursprung, möttes av kyrkobesökare redan vi ingången.

"Folk är panikslagna"

Med hjälp av stolar försökte de skydda sig och tränga ut mannen ur kyrkan. Då attackerade han alla som kom i hans väg med svärdet. Han högg vilt och gudstjänsten övergick plötsligt i en kamp om liv eller död.

- Kom hit på en gång. En man löper amok med ett svärd och folk är panikslagna. Det är blod överallt, skrek den person som klockan 15.48 larmade polisen.

Den beväpnade mannen dödade en 43-årig kvinna, han skar av handen på en man och stack svärdet i halsen på en annan. Ytterligare en kvinna skadades livshotande sedan svärdet träffat henne i bröstet. Även offren har tamilsk bakgrund.

Liket låg kvar

- Ett av offren, en kvinna sprang skrikande ut på gatan samtidigt som blodet forsade. Hon blev omhändertagen av ambulanspersonal. Kvar på gatan var det en stor blodfläck, säger ett ögonvittne till tidningen Spiegel.

Liket från den dödade kvinnan låg länge kvar under en grå platssäck vid ingången av kyrkan.

En hämndaktion

Det var först när polisen anlände som den våldsamma attacken upphörde. Med hjälp av pepparsprej övermannade polisen 25-åringen.

- Han startade ett blodbad, säger kriminaldirektör Michael Kühner.

Förövaren kommer från Stuttgart och är känd av polisen sedan tidigare. Han hade familjeproblem. Redan före påsk hotade han flera av kyrkans besökare. Polisen utgår nu i från att det handlar om en hämndaktion.

- Även om han hotat folk tidigare kunde vi inte förutse detta, säger Michael Kühner.

Anna Carlsson