Snabba beslut ger högre lön

Asylärenden kan bli lyft för karriären

NYHETER

GÖTEBORG

En pinne för varje avslutat asylärende.

Många pinnar ger högre lön och snabbare karriär.

Så belönar Migrationsverket sina anställda.

"Pinn-systemet" på Migrationsverket belönar den som fattar många beslut. Oavsett om det är positivt eller negativt för den asylsökande.

Ju fler pinnar, desto bättre går det i löneförhandlingen. Och karriären från handläggare till beslutsfattare får en extra skjuts.

Ser dem som offer

- Det går snabbare att ta ett negativt beslut eftersom det ofta är ett mallbeslut. Man byter bara ut namn och vissa omständigheter så att det ser ut som ett enskilt beslut, säger "Anna" till Stockholms Fria Tidning.

Hon berättar att hon arbetat i två år på Migrationsverket. I vintras slutade hon - hon stod inte ut med jargongen. Men hon tror inte att tjänstemännen på verket är särskilt illvilliga.

Anna betraktar dem som offer:

- För en cynisk attityd som genomsyrar hela verket. De flesta handläggare är nyutexaminerade jurister som skyddar sig själva med råa skämt för att slippa tänka på konsekvenserna av sina beslut, säger hon till tidningen.

Migrationsverket hanterar asylärenden, tillstånd, viseringar och ansökningar om svenskt medborgarskap. Individuell lönesättning har funnits i 15 år.

"Enklare att ge bifall"

Helmut Moser är avdelningsordförande i fackförbundet ST. Han bekräftar "pinnsystemet".

- Men om någon kommer på idén att fatta snabba beslut (för att få ihop många pinnar) så är det oerhört mycket enklare att ge bifall, säger han.

Orsaken är enkel: ett positivt beslut överklagas inte och prövas aldrig i Utlänningsnämnden. Men när en asylsökande får nej måste handläggaren vara extra omsorgsfull när han eller hon motiverar beslutet, säger Helmut Moser.

Kerstin Danielson