”Vi skiljs som bästa vänner”

Kärlekssagan är över för Graaf och Hedman

Foto: STEFAN MATTSSON
en månad sedan Magdalena Graaf och Magnus Hedman var modeller åt Aftonbladets Söndagsbilaga och visade upp bröllopskläder. När bilderna togs för en månad sedan verkade kärleken spira mellan paret. Nu har de separerat och ska skilja sig.
NYHETER

Landslagsmålvakten Magnus Hedman och modellen Magdalena Graaf skiljer sig.

För Aftonbladet berättar paret om det svåra beslutet efter fem och ett halvt års äktenskap.

– Vi har utvecklats på olika håll. Det är bättre att vi skiljs som vänner än att det blir en skitig skilsmässa, säger Magdalena Graaf.

Magnus Hedman, 31, målvakt i svenska fotbollslandslaget och skotska Celtic, och Magdalena Graaf, 29, känd som modell och sångerska, gifte sig i oktober 1999.

De har ofta talat varmt om sin starka relation och så sent som förra söndagen visade de kärleksfullt bröllopsmode tillsammans i Aftonbladet Söndag.

Men i går meddelade paret att de separerar.

Åker hem till Sverige

Efter beslutet åkte Magnus hem till Sverige medan Magdalena stannade kvar i Skottland med familjens tre barn: tioårige Isaac, från ett tidigare förhållande, samt parets gemensamma barn Lancelot, 5, och Tristan, fem månader.

– Det känns som om någon slitit ut hjärtat på mig och det enda som är viktigt är att barnen ska må bra, säger Magnus Hedman.

– Jag älskar Magnus som min bästa vän och vi vill inte varandra något ont, men vi behöver ge varandra frihet, säger Magdalena Graaf.

Med respekt för familjens barn – Magnus har alltid betraktat och behandlat Isaac som sin egen son – vill de inte gå in på exakta detaljer kring varför äktenskapet spricker men meddelar att det inte finns några andra personer involverade. Enligt Magdalena handlar det om att de utvecklats åt olika håll.

Inte ovänner

– Vi är inte ovänner och har inte sårat varandra. Tvärtom så är det ett moget och vänskapligt beslut som växt fram från bådas sida. Det här är den bästa lösningen för oss två och våra barn, säger hon.

De betonar att de fortfarande är goda vänner.

– Vi kommer alltid att vara varandras bästa vänner resten av livet, det är jag helt övertygad om, säger Magdalena.

– Jag är extremt tacksam för allt som Magdalena gjort för mig genom åren. Hon har fått mig att inse vad livet handlar om, vad äktenskapet handlar om, och jag skulle aldrig vilja bli ovän med henne, säger Magnus Hedman.

Magnus Hedman har kontrakt med det skotska ligalaget Celtic även över nästa säsong. Magdalena ska flytta ifrån det stora huset i Lanarkshire och håller på att leta en ny bostad i närheten.

– Jag ska stanna kvar i Skottland för jag och framför allt barnen är rotade här nu efter sju år utomlands. Vi vill göra det så smidigt som möjligt för deras skull. De ska inte behöva lida bara för att mamma och pappa inte vill leva tillsammans, så jag stannar kvar här så länge som Magnus spelar fotboll i Skottland.

– På sikt så kommer jag nog att flytta tillbaka till Stockholm, men vi får se vad som är bäst för barnen, säger Magdalena Graaf.

Tungt för Magnus

Magnus, som gjort 58 A-landskamper, har haft en tung tid även fotbollsmässigt och orkar inte tänka på sin framtid just nu.

– Det är alldeles för tidigt att säga vad som ska hända. Den enda som är fokus nu är att Magdalena och barnen mår bra. Och att jag själv kommer i balans igen, säger han.

Magnus Hedman och Magdalena Graaf har tidigare berättat om baksidan av livet som kändispar.

För två år sedan dödade Magnus Hedman rykten om att paret skulle separera och i början av mars drabbades paret av inbrott i huset när de låg och sov.

Agneta Elmegård, Petra Thoren