Nya detaljer om Charles och Camillas bröllop

Otursförföljt bröllop ska äntligen bli av

NYHETER

I dag ska det avslöjas nya detaljer om prins Charles och Camilla Parker Bowles uppskjutna bröllop.

Det hävdar brittiska medier.

I går meddelades att prins Charles och Camilla Parker Bowles flyttar sitt bröllop från fredag till lördag för att ceremonin inte ska kollidera med påvens begravning.

Prins Charles ska representera sin mor vid begravningen i Rom. Dessutom hade flera av de prominenta gästerna varit tvungna att prioritera begravningen framför bröllopet.

– Förhoppningsvis ska alla gäster som skulle ha kommit på fredag komma på lördag i stället, säger prinsens talesman Paddy Harverson till BBC News.

Bröllopsdagen kommer i princip att se ut som planerat. Den borgerliga vigseln kommer att äga rum på morgonen, eftersom tre bröllop redan är inbokade i stadshuset i Windsor på lördag eftermiddag. Prins Charles stab betonar att dessa inte kommer att störas av den kungliga ceremonin.

Grace Beesley, 33, är en av dem som ska gifta sig samma dag som Charles och Camilla Parker Bowles.

– Det kommer bara att göra dagen mer spännande, säger hon till BBC. Vi kommer inte att ändra våra planer på något sätt.

Efter Charles och Camillas vigsel väntar en ceremoni i S:t Georges kapell på slottet Windsor där drottningen ska närvara.

Det otursförföljda bröllopet kommer därmed att krocka med galopptävlingen Aintrees Grand National som rids i Liverpool på lördagen. Detta beskrivs som ytterligare en pinsamhet av brittiska medier och innebär ett problem för de tv-kanaler som planerat att direktsända båda evenemangen. Drottningen sägs dessutom ha föredragit Grand National framför bröllopet.

Karin Lindblom

ARTIKELN HANDLAR OM