Styckmördade kvinnans identitet ett mysterium

Polisen tar hjälp av nordiska kollegor

NYHETER

Polisen har ännu inte lyckats identifiera den styckmördade kvinnan som hittades på isen vid Slussen för en vecka sedan.

Nu begär man hjälp av kollegor i de övriga nordiska länderna.

- Om inget händer i identifieringsfrågan de närmaste dagarna kommer vi att söka hjälp även utanför Norden, säger Citypolisens presstalesman Kjell Lindgren till TT.

Han sticker inte under stol med att utredarna känner sig mycket pressade över att inte ha kunnat få fram vem den döda kvinnan är. Hennes identitet är sannolikt också nyckeln till gärningsmannen.

Hittills har polisen fått in ett 50-tal tips, det senaste på tisdagskvällen. Men inget av tipsen har alltså lett någonstans.

Bild på hand?

På Statens Kriminaltekniska Laboratorium (SKL) jobbar man enligt Lindgren för högtryck med att säkra och analysera de spår som eventuellt kan finnas. För att få träff på DNA och fingeravtryck måste kvinnan finnas i polisens register, vilket bedöms som mindre sannolikt.

- Men det kan finnas avtryck eller andra spår på den säck som likdelarna var inslagen i eller tejpen som var lindad runt den, säger Lindgren.

Enligt ett tips till en kvällstidning har en kvinna, som fotograferat svanar vid Skeppsbron, fått med en hand som sticker upp ur isen på en bild.

Dykningar

Polisen tror dock inte att detta fynd kan ha med den aktuella utredningen att göra.

Bilden togs i början av mars, medan likfyndet gjordes mot slutet av månaden. Den döda kvinnans händer saknas inte. Platsen stämmer inte heller. Likfyndet gjordes flera hundra meter uppströms från där bilden togs.

På torsdagen ska brandkåren ändå dyka på den plats där bilden togs. I slutet av januari såg en kvinna en man hoppa i vattnet på just den platsen. Brandkåren dök även då, men hittade ingenting vid det tillfället.

Ewa Tures/TT

ARTIKELN HANDLAR OM