Bush knäböjde vid den döde påven

Presidenten deltar vid begravningen

Foto: REUTERS
Bush i Peterskyrkan USA:s president George W Bush knäböjde på onsdagskvällen inför den döde påven Johannes Paulus II. Vid hans sida hade presidenten sin fru Laura, pappa George och sin föregångare på presidentposten Bill Clinton.
NYHETER

ROM

USA:s president GeorgeW Bush knäböjde på onsdagskvällen intill den avlidne påven Johannes Paulus II.

Italiensk tv visade hur Bush direkt efter att han landat i Rom anlände till Peterskyrkan för att betyga sin vördnad för påven, som före sin död var en ledande kritiker mot USA:s krig i Irak.

Foto: Paul Hanna/Reuters
Köar Tusentals människor köade under dagen för att få se en skymt av påven Johannes Paulus II, som ligger på lit de parade i Peterskyrkan. På fredag är det begravning.

I delegationen ingick utrikesminister Condoleezza Rice och Bushs hustru Laura samt hans företrädare Bill Clinton och fadern George Bush den äldre.

På fredag blir Bush den förste amerikanske presidenten som närvarar vid begravningen av en påve.

En miljon besökare

Just före Bushs ankomst vädjade italienska myndigheter till alla miljoner pilgrimer som strömmar till Rom att hålla sig borta från stadens centrum, eftersom det är överfullt och nyanlända inte har någon chans att se begravningen på fredag.

Guido Bertolaso, en tjänsteman med ansvar för att övervaka folkmassorna i Rom, sade att över en miljon besökare redan har flockats till staden och vädjade till pilgrimerna att söka sig till ett särskilt läger i stadens utkant.

Läs mer:

TT-Reuters