Styckmordsoffret är en man

Den rättsgenetiska undersökningen klar

NYHETER

Stockholm

Utredarna har famlat i blindo.

Ingen har kunnat identifiera den styckade kvinna som hittades på isen i Stockholm.

Förklaringen: Hon är en han.

Foto: henry lundholm
Ännu har polisen inga säkra uppgifter om identiteten på den styckmördade mannen, som hittades vid Slussen.

Den rättsgenetiska undersökningen som blev klar på torsdagen visar att den kropp som hittades styckad i onsdags i förra veckan är en man.

– Det innebär att vi söker en man med mycket kvinnliga drag. Personen är mellan 50 och 60 år, cirka 165-170 cm lång, axellångt mörkblont hår med grå inslag och blå ögonfärg, säger kommissarie Inga-Lill Fransson vid Citypolisen till aftonbladet.se.

Hon tror inte att misstaget med könsbestämningen försvårat utredningen, snarare har chanserna till en säker identifiering ökat.

– Jag förväntar mig att vi får in fler tips nu. Det är sannolikt bara en tidsfråga innan vi har en klar identifikation, säger hon till aftonbladet.se.

Orsaken till att polisen först trodde att det var en kvinna berodde på beskeden från den första visuella undersökningen på Rättsmedicinalverket i Solna. Den rättsgenetiska undersökningen som visar att det är en man är gjord vid Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping.

– Det beskedet är helt säkert, säger Kjell Lindgren, informatör på Stockholmspolisen, till aftonbladet.se. Det är tråkigt att vi tog fel, men det fanns inte i vår sinnevärld att det kunde vara något annat än en kvinna vi hittat.

Fler provsvar om fyndet väntas komma inom kort. Bland annat huruvida personens hår är färgat eller inte.

Polisens tipstelefon

Har du uppgifter om den styckmördade mannen?

Kontakta polisen.

aftonbladet.se , TT