Väktare vittnade mot Michael Jackson

Stjärnan anklagas för att ha utfört oralsex på pojke i början av 90-talet

Foto: Joshua Gates Weisberg/Getty
Michael Jacksons anhängare väntade troget utanför rättegångssalen, och hälsade honom med uppmuntrande tillrop.
NYHETER

En tidigare anställd på Michael Jacksons Neverland, en väktare, vittnade på torsdagen i den pågående rättegången att han i början av 90-talet själv sett Jackson utföra oralsex på en pojke.

Foto: Eric Neitzel/Getty
Michael Jackson fick skydd under paraplyerna när han anlände till rättegångssalen i Santa Maria, Kalifornien, på torsdagen.

Väktaren har dock själv varit inblandad i ett antal stämningar och kontrastämningar med sin tidigare arbetsgivare, vilket Michael Jacksons försvarare tryckte på. Bland annat har väktaren stämt Jackson därför att han blivit uppsagd på oriktiga grunder, och Jackson har stämt väktaren med anklagelser om stöld.

Såg Jackson ha oralsex

I rätten i den pågående rättegången mot Jackson som egentligen handlar om att Jackson anklagats för övergrepp mot en 13-årig pojke 2003, vittnade väktaren på torsdagen om hur han 1992 eller 1993 sett hur Jackson hade oralsex och intimt umänge med en pojke.

Samme pojke gjorde 1994 en ekonomisk uppgörelse med Jackson, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Ersättningen omfattade miljontals dollar och medförde att pojken vägrade att medverka i den då pågående polisutrdeningen mot Michael Jackson angående sexuella övergrepp mot mindreåriga.

Robert Triches