”Jag är ingen reklampelare”

Volvo ville ”vika ut” Victoria på motorhuv

NYHETER

TOKYO

Volvos fräcka pr-kupp i Japan misslyckades.

Kronprinsessan Victoria vägrade att vara pinuppa på motorhuven till en av företagets bilar.

– Jag är ingen reklampelare för enskilda företag, sa hon irriterat.

Foto: jack mikrut/PRESSENS BILD
stoppade reklamkuppen När kronprinsessan Victoria kom ut från ambassaden i Tokyo stod Volvon och väntade på henne – tillsammans med en fotograf som ville ha ”fräcka bilder” med prinsessan på bilens motorhuv. Men Victoria vägrade ställa upp på bilföretagets reklamkupp.

Kronprinsessan Victoria besökte i går den svenska ambassaden i Tokyo där hon invigde en designutställning. Efter intervjuer med pressen var det dags att åka vidare.

Men när Victoria kom ut från ambassaden var hennes svarta limousine borta.

Ville ta ”fräcka bilder”

Iställlet hade Volvo parkerat en av sina bilar på uppfarten till ambassaden.

En fotograf från företaget insisterade plötsligt på att Victoria skulle hoppa upp på huven till bilen så att han kunde få lite ”fräcka bilder”.

Men kronprinsessan vägrade.

– Var är vår bil? frågade hon irriterat en av Säpovakterna, som bara ryckte på axlarna.

Under ett par minuter rådde allmän förvirring innan Victoria ensam fick klara ut situationen.

– Jag är ingen reklampelare för enskilda företag. Jag kan sätta mig i bilen och åka, men jag poserar absolut inte, sa hon.

– Victoria är mycket medveten om att olika företag försöker utnyttja hennes roll i marknadsföring för sina produkter. Och det är det sista hon vill, säger hovmarskalken Elisabeth Tarras-Wahlberg.

”Se kritiskt på modehusen”

Under sin resa i Japan har Victoria betonat att ungdomar ska vara på sin vakt mot stora företag som försöker påverka dem.

– Jag tycker exempelvis att unga tjejer ska se kritiskt på modehusen och deras märken. För mig är det viktigare att bära kläder som jag tycker om, har Victoria sagt.

Nu väntar två dagars ledighet i Japan. Sedan reser kronprinsessan till Bangladesh för att besöka de katastrofområden som drabbades av tsunamin på annandag jul.

Daniel Nyhlén