Vittnen byter fot i Jackson-rättegången

Överraskar både åklagare och försvarsadvokater

Foto: Aaron Lambert-Pool/Getty
Michael Jackson har klarat sig bra under flera tillfällen under den pågående rättegången. Flera vittnen har ändrat sitt vittnesmål - till stjärnans fördel.
NYHETER

Flera vittnen i rättegången mot Michael Jackson överraskar med att inte komma ihåg vad de tidigare sagt, eller helt ändra sitt "tänkta" vittnesmål.

Ett exempel är flygvärdinnan Cynthia Bell, som enligt åklagarens planering skulle berätta för rätten hur hon serverat vin till Jackson och att denne skulle delat detta med den tonårige pojke som Jackson sägs ha utnyttjat sexuellt.

Men det kunde Bell inte intyga. Däremot sade hon att hon vid ett tillfälle serverat Michael Jackson vin i en coca cola-burk, men hon såg aldrig att pojken drack ifrån den.

"Ploppade upp"

Ett annat vittne som åklagaren litade till var Jesus Salas, Jacksons tidigare husföreståndare.

Åklagare hade väntat sig att Salas skulle berätta för rätten hur denne serverat vin både till Jackson och flera pojkar. Men i rätten berättade han att han serverat läsk till barnen.

– När du pratade med polisen om detta nämnde du aldrig något om någon läsk, sade den snopne åklagaren Gordon Auchincloss till Salas.

– Det ploppade upp i huvudet just nu, blev svaret.

Robert Triches