Camilla Thulin: Vad är det för fel på vitt?

"Helt fel modell" ”Klänningen till den kyrkliga välsignelsen tyckte jag mindre om. Esprin i håret är fantastiskt vacker i sig, men inte till en ”valla valla” à la herr Axén-frisyr från 80-talet. Till denna flotta huvudbonad krävs en vacker herr Hägelstam-uppsättning. Duchessekappan med applikationer i guldspets och klänningen i crepesatin känns mer som en elegant nattdräkt, passande för ett kallt slott och en frysande slottsfru i Wales. Siden värmer ju. Vackra material och fin sömnad och passform, men helt fel modell.
NYHETER
"Klänningen till den borgerliga vigseln finast" Hatten var mycket passande till kronprinsens flotta jackett med slag kantade i siden och den ljusblårandiga skjortan med vit krage. En mycket passande ensemble i benvitt till ett jackettbröllop (före klockan 15.00): klänning, matchande kappa och en stor, fin, fluffig hatt. Mycket vackra barockpärlor i ett magnifik diamant-hänge. Korrekt, vuxet och smakfullt.”

Den blivande brudens klänning var en hemlighet ända fram till vigseln.

Camilla Parker Bowles slog på stort – och dök upp i två, en oskuldsfull vit i rådhuset och en porslinsblå i kyrkan.

Att hon skulle vara vitklädd var det inte många som trodde.

– Men vad är det för fel med att en 55-årig flott dam bär vitt vid ett bröllop som borde stått för 35 år sedan? När det är fullt legitimt och korrekt att en 20-årig kvinna plastikopererar byst, ögon, näsa och haka, säger Camilla Thulin.

Etikettsbrott av svärmor

Och OM det skulle ha varit fel att Camilla bar vitt, begick i så fall drottning Elizabeth ett mycket större etikettsbrott:

– Hon bar också vitt, och man ska inte stjäla uppmärksamheten från bruden. I synnerhet inte om man är svärmor, säger Camilla Thulin.

Camilla Parker Bowles bröllopsklänningar var hemliga in i det sista. Och till slut visade hon sig – i vitt. För Aftonbladets räkning har designern Camilla Thulin satt betyg på bröllopsgarderoben.

Kerstin Nilsson

ARTIKELN HANDLAR OM