29-åring åtalas för mord på Antikrundan-expert

NYHETER

Den 29-årige man som suttit häktad misstänkt för mordet på en av experterna i Sveriges Televisions populära program Antikrundan åtalades på måndagen vid Stockholms tingsrätt.

Mannen åtalas för mord och stöld.

Den mordåtalade har uppsåtligen berövat ”mannen livet genom att tilldela honom ett flertal knivhugg mot kroppen, varav flera har trängt in i bröstkorgen och bland annat skadat hjärtat och stora kroppspulsådern”, hävdar kammaråklagare Katarina Bergström i stämningsansökan.

Stölden gäller en bärbar dator, en nyckelknippa och en väska som 29-åringen själv erkänt att han tagit med sig från offrets lägenhet.

Det var på fredagen den 14 januari som 29-åringen kom in till Norrmalmspolisen i Stockholm tillsammans med sin advokat. Han berättade då att han dödat en person i en lägenhet på Södermalm.

Expert i Antikrundan

När polisen undersökte lägenheten hittades den döde mannen och 29-åringen anhölls misstänkt för mord.

Mordoffret hade under en längre tid medverkat som expert i Sveriges Televisions populära program Antikrundan. Vårens programserie hade redan spelats in och experten är med i flera avsnitt.

Vid häktningsförhandlingarna medgav 29-åringen genom sin advokat de ”faktiska omständigheterna” kring händelsen, men förnekade att det skulle röra sig om mord. I stället medgav mannen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

TT