Tigers & Elins drömlya

Nu har de slagit till

1 av 3
Tiger.
NYHETER

Här ska Tiger Woods och Elin bo i Stockholm.

Deras nya övernattningslägenhet blir en läckert inredd vindsvåning på exklusiva Östermalm.

Bygget är klart för inflyttning till sommaren.

Aftonbladet har lyft på taket till Tigers nya lya.

Redan i januari kunde Aftonbladet avslöja att golfstjärnan Tiger Woods, 29, och hans svenska hustru Elin, 25, sökte efter en lämplig lägenhet i Stockholm.

Nu har de slagit till.

200 kvadratmeter

Lägenheten är 200 kvadratmeter stor. Den nybyggda vindsvåningen ligger i ett vackert gammalt stenhus från 1913. Enligt vad Aftonbladet erfar betalade paret 12,5 miljoner kronor.

Lägenheten får ett stort "master bedroom", som ligger avskilt i våningen.

Det cirkelformade badrummet är inrymt i vad som tidigare var ett trapphus och utrustad med jacuzzi och relaxutrymme. Och två handfat, ett för Tiger och ett för Elin.

Var en oinredd vind

Det mindre sovrummet har också en egen toalett. Det finns även ett kontor som med en bäddsoffa fungerar som gästrum. Det kan komma väl till pass ifall paret får besök av exempelvis Elins mamma, migrationsminister Barbro Holmberg.

Ombyggnaden har utförts av byggentreprenör Båge Bygg AB, specialist på vindsvåningar. Tidigare var det en oinredd vind.

Byggnadslovet godkändes i slutet av februari förra året.

Fyra meter i takhöjd

Ansvarig arkitekt är Niklas Wahlstein:

- Det blir en härligt luftig och ljus lägenhet. Tack vare att det är en vindsvåning får den också en annorlunda planlösning, säger han.

- Mest fantastiskt är det stora allrummet som man stiger in i direkt efter ingången. Rummet har en takhöjd på fyra meter som högst. Där finns också en öppen spis.

Genomgående har naturmaterial används. Massivt ek i golvet. Stenlagd takterrass. Köket är specialbeställt från Tyskland.

Grannen: Det är häftigt

Elin och Tiger Woods har själva kunnat välja tapeter, färg och annan inredning med hjälp av en speciell inredare. Det blir klassiskt rent men samtidigt modernt. I varje rum monteras till exempel den senaste modellen plasma-tv-apparater.

Bygget har pågått under mer än ett år. Annika Calgheborn är en av grannarna som undrat vem som skulle flytta in.

- Det är väl häftigt att få Tiger Woods till granne, säger hon när hon och väninnan Ann-Kristine Widén inspekterar bygget.

- Vem vet, skojar de, kanske kan Tiger lära oss bli bättre på golf nu när vi blir grannar.

Thomas Gustafsson