Feldt, 73: Släpp ut mig ur SSU

”Jag tror de ska hålla sig i ett lägre åldersintervall”

1 av 2 | Foto: LASSE ALLARD
GAMMAL ÄR ÄLDST Förre finansministern Kjell-Olof Feldt, 73 - medlem i socialdemokraternas ungdomsförbund.
NYHETER

Förre finansministern Kjell-Olof Feldt, 73, är medlem i SSU.

Utan att han vet hur han blev det eller när.

- Om de satt upp mig i medlemsregistret utan att jag vet om det, så bör de väl förstå att det inte är så särskilt passande, säger han.

Kjell-Olof Feldt hade inte en aning om att han var medlem i SSU. Men så kom ett brev från SSU:s förbundsexpedition.

- Det var ett tryckt formulär. Gör man ingenting så kvarstår man i medlemsregistret. Men det fanns också en ruta där man kunde kryssa för om man ville lämna SSU. Men det har jag inte gjort, säger Feldt.

Hoppas bli struken

- Jag hoppas min debattartikel i Aftonbladet ska räcka för att jag blir struken.

Den förre finansministern har också skrivit ett brev till SSU:s avgående ordförande Ardalan Shekarabi. I det förklarar Feldt att han varit medlem i SAP i 50 år och att det får räcka med det.

Något svar har han inte fått.

Är du besviken på Shekarabi för att han inte svarat dig?

- Jag vet inte. Han har väl haft så mycket annat att bekymra sig över den senaste tiden. Så jag kan förstå att han inte haft tid att besvara ett brev.

Kjell-Olof Feldt kan inte hålla sig från att raljera lite över det faktum att han på ålderns höst kan ståta i socialdemokratiska ungdomsförbundets medlemsregister.

- Att de ska rekrytera 73-åringar tror jag inte är meningen med SSU. Jag tror att de ska hålla sig i ett något lägre åldersintervall än över 70.

Fejkade register

SSU:s förbundsstyrelse, som fortfarande brottas med anklagelserna om fejkade medlemsregister, ville i går inte kommentera Feldts utspel.

- Kjell-Olof Feldt får väl skriva sin debattartikel om han vill. Vi har inget att tillägga förutom de åtgärder vi föreslagit och jobbar med. Feldt är inte mer speciell än någon annan där, säger SSU:s pressekreterare Peter Skeppström.

Kan vara okunskap

-Men kanske beror detta på Kjell-Olof Feldts okunskap? Vi har hört att han är medlem i studentföreningen Laboremus i Uppsala. Och då är man kollektivansluten till SSU.

Kjell-Olof Feldt:

-Det stämmer att jag varit med i Laboremus. Jag var ordförande där en gång. Fast då var man inte ansluten till SSU utan till arbetarekommunen.

Läs mer:

Leif-Åke Josefsson