Tidig ansökan ger större chans till jobb

”De som söker tidigt är mer motiverade”

NYHETER

Brukar du vara lite småseg att skicka in jobbansökningarna? Sluta genast. En pinfärsk undersökning visar att de som är tidiga ofta får jobbet.

Det är det internationella rekryteringsföretaget SHL som gjort undersökningen på 11000 personer. Deras mentala prestation, attityder och personlighetsdrag jämfördes med hur tidigt i rekryteringsprocessen de skickat in sin ansökan. Slutsatsen från SHL blev att ju tidigare en person skickade in sin ansökan, ju mer motiverad var personen.

– De som sökte tidigt var de som klarade sig bäst i testerna och man kan också anta att de är de mest begåvade och organiserade, säger Niclas Oddsberg, vd för SHL Sverige.

– De som söker tidigt är också mer attraktiva för arbetsgivaren, fortsätter han.

Viktigt vara tydlig

Naturligtvis kan det finnas andra orsaker till att personer ansöker sent. Exempelvis kanske personen inte visste att jobbet fanns. I de fallen, säger Niclas Oddsberg, kan man ringa till arbetgivaren och försöka göra ett bra intryck.

– Man kan höra sig för om tjänsten och se efter om man verkligen ska söka. Då kan man spara tid för både sig själv och bolaget.

SHL tipsar också bland annat om att man ska skicka den typ av ansökan arbetsgivaren vill ha, skriv tydligt, svara på alla frågor i annonsen och var tydlig med dina bra egenskaper och kunskaper.

Therese Holmberg

ARTIKELN HANDLAR OM