Robinson-Robban dömd för falskt larm

Spelade hjälte i fejkat våldtäktsförsök

NYHETER

Robinson-Robban – Robert Andersson – övertygades att spela hjälte i ett fejkat våldtäktsförsök.

Men bluffen avslöjades.

I dag kom rättens beslut: Villkorlig dom och 100 dagsböter à 30 kronor.

Foto: terje lindblom
Robinson-Robban fick villkorlig dom.

Robinson-Robban riskerade, tillsammans med en 19-årig kvinna och de två kändisfotograferna som iscensatte det hela, att dömas till fängelse i upp till ett år.

Böter och samhällstjänst

Dagens dom i Handens tingsrätt var dock inte så hård.

Fotograferna dömdes till samhällstjänst i 50 timmar för falskt larm. Den ene dömdes dessutom för olovlig körning.

Den 19-åriga kvinnan som spelade våldtäktsoffer fick samma straff som Robinson-Robban – villkorlig dom och 100 dagsböter à 30 kr.

De fyra ska även tillsammans betala ett skadestånd på 3308 kr för de skador som de orsakat kollektivtrafiken genom sitt agerande.

Skulle bli hjälte

I mitten av november förra året beslutade de två kändisfotograferna att fejka en våldtäkt. I polisförhör avslöjas hur Robert Andersson övertalas att ställa upp.

– Vi ska simulera en våldtäkt och du ska bli hjälten.

Trion trodde att bluffen skulle ge snabba pengar och berömmelse. En 19-årig tjej övertalades att spela offer och för det skulle hon få sprit hela kvällen. Ingen hade räknat med att uppgifterna skulle kollas och det falska offret förhöras ingående.

Bluffen avslöjades

Fotograferna lyckades sälja bilderna till en tidning, men tre dagar senare greps de av polisen. Efter ett dygn i arresten var fejken avslöjad.

Då hade tolv polispatruller ryckt ut i onödan, ett pendeltåg tvingats stanna i jakten på gärningsmannen och en oskyldig man blivit gripen.

Tidigare artiklar

Anders Thoresson

ARTIKELN HANDLAR OM